May 31, 2024

Со куглање до соработка – започна проектот „Младински политики по мерка на младите“

Младите од Пелагонија ги „предизвикаа“ политичарите на натпревар во куглање! Со резултатска неизвесност до последните кугли, во една динамична и мотивирачка игра, младите се дружеа со градоначалниците и советниците од деветте пелагониски општини и разговараа како заедно да креираат и носат политики по мерка на младите...
May 31, 2024

Сертификати за учество на младите во креирањето на локални политики

50 млади луѓе од рурална Пелагонија се здобија со Интернационални Сертификати за неформално образование за граѓанско учество. Младите од проектот „Зајакнување на луѓето од Пелагонија 2“ имаа исклучителна можност да учествуваат на Тренингот за граѓанско учество, 25-28.04.2024 во Охрид, кој го одржа експертот Willeke van Leeuwen, од високо ценетата Академија за локално владеење од Хаг, Кралство Холандија...
Сертификати за учество на младите во креирањето на локални политики
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.